Jednoduché a chuťovo veľmi zaujímavé pečivo, na ktoré okrem zázvoru potrebujte aj niekoľko ďalších druhov korenia.
Ingrediencie:
- 2 a 1/4 šálky hladkej múky
 - 1 šálka masla
 - 3/4 šálky hnedého cukru
 - 1 vajce
 - 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
 - 1 čajová lyžička mletej škorice
 - 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
 - 1/2 čajovej lyžičky soli
 - 1 PL postrúhanej pomarančovej kôry
 - 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
 - dekoratívne cukry (voliteľne)
 
Postup:
- Predhrejte si rúru na 170°C a plechy vložte papierom na pečenie.
 - Vo veľkej mise preosejte múku, zázvor, škoricu, klinčeky a soľ. Odložte bokom.
 - Pomocou ručného mixéra vyšľahajte maslo a hnedý cukor.
 - Pridajte vajcia a potom zašľahajte tiež pomarančovú kôru a vanilkový extrakt.
 - Znížte rýchlosť mixéra na nízku a postupne pridávajte múčnú zmes do mokrej, kým sa všetko dobre nespojí.
 - Vzniknuté cesto vložte do lisu na pečivo a vyberte požadovaný tvar.
 - Cesto vytlačte na pripravené plechy.
 - Pokiaľ používate dekoratívny cukor, posypte zázvorové pečivo pred vložením do rúry malým množstvom cukru.
 - Pečte približne 10-12 minút.
 

Rovnako ako v tomto recepte, môžete chuť a vôňu vášho vianočného pečiva zvýrazniť nielen jedným druhom korenia, ale aj ich zmesou. Inšpirujte sa našimi receptami na korenené pečivo .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín