Potrebujete pripraviť nápadité predjedlo, ktoré vám nezaberie veľa času a vy sa tak budete môcť venovať hosťom?
Vyskúšajte túto skvelú roládu a nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 450 g špenátu
 - 3 vajcia
 - 75 ml mlieka
 - 1 čajová lyžička morskej soli
 - štipka mletého korenia
 - 200 g nátierkového masla
 - 100 g taveného syra
 - 2 polievkové lyžice citrónovej kôry (z chemicky neošetreného citróna)
 - 3 polievkové lyžice pažítky (nasekané najemno)
 - 300 g údeného lososa
 - 200 g toastového chleba
 
Postup
- Zo špenátu vytlačte prebytočnú vodu.
 - Bielky oddeľte od žĺtkov a žĺtky zmiešajte so špenátom, mliekom, soľou a čiernym korením.
 - Z vaječných bielkov vyšľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho opatrne do zmesi so špenátom.
 - Takto pripravenú zmes rozložte na plech, vyložený papierom na pečenie a pečte, kým povrch mierne nezhnedne.
 - Pečte na 160 °C po dobu cca 15 minút. Potom plech vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
 - Zatiaľ čo sa špenátová zmes pečie, zmiešajte v miske nátierkové maslo, tavený syr, citrónovú kôru a soľ. Mixujte, kým nezískate ľahkú krémovú zmes.
 - Do zmesi vmiešajte pažítku a celú misu vložte do chladničky.
 - Špenátový základ položte na potravinovú fóliu tak, aby papier na pečenie smeroval nahor. Opatrne ho stiahnite a špenátový základ potrite pripravenou zmesou z chladničky.
 - Na zmes položte lososa tak, aby sa jednotlivé kúsky ryby prekrývali.
 - Teraz začnite opatrne rolovať a hotovú roládu, zabalenú do potravinovej fólie, vložte na 1 hodinu do chladničky.
 - Po tejto dobe studenú syrovú roládu s nátierkovým maslom vyberte a ihneď nakrájajte na asi 1,5 cm kúsky.
 - Podávajte ozdobené pažítkou s opečeným toastovým chlebom.
 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty z lososa .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín