Patríte medzi milovníkov čokolády? Vyskúšajte jej kombináciu s matcha práškom!
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
 - 1 šálka masla
 - 1/2 šálky práškového cukru
 - 1 a 1/2 šálky nasekanej horkej čokolády
 - 2 PL + 1 čajová lyžička prášku matcha
 - 1/4 čajovej lyžičky soli
 - 1 čajová lyžička repkového oleja
 - zdobenie
 
Postup:
- V miske zmiešajte múku, dve polievkové lyžice matcha prášku a soľ.
 - V mixéri vyšľahajte maslo a práškový cukor dohladka.
 - Postupne pridávajte múku a miešajte, kým sa nespoja.
 - Cesto vyklopte na pomúčenú plochu, zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 30 minút do chladničky.
 - Predhrejte si rúru na 160°C.
 - Vychladené cesto valčekom rozvaľkajte a vykrajovače vykrájajte požadované tvary.
 - Cukrovie dajte na plechy vyložené papierom na pečenie a pred vložením do rúry dajte na 5 minút do mrazničky.
 - Pečte 10-12 minút.
 - Nechajte matcha cukroví vychladnúť.
 - V medziobdobí si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu, pridajte do nej lyžičku oleja a potom do nej každý kúsok cukroviniek ponorte.
 - Na záver môžete pridať zdobenie a pečivo tiež posypať malým množstvom matchy.
 

Neviete, akú čokoládu polevu na vaše pečivo? Pripravte si s nami kráľovskú, zrkadlovú či bielu!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín