Hľadáte inšpiráciu pre rýchlu, lacnú a napriek tomu výbornú večeru, ktorú bude milovať každý člen vašej rodiny?
Nehľadajte ďalej a pripravte si milánske špagety s našimi receptami! Celé varenie vám nezaberie viac ako 30 minút!
Lahodná chuť talianskych byliniek a mletého mäsa váš dostane do kolien!
A čo viac, s nami si môžete pripraviť aj bezmäsú variantu alebo dokonca si túto taliansku pochúťku vychutnať s kuracím mäsom!
Naše recepty
Aké víno k cestovinám?
K dobrému talianskemu jedlo patrí najlepšie aj dobré talianske víno. Otázkou ale je, ako vybrať správne víno, aby dokonale dokreslilo celý pokrm? Pretože nič neprekoná lahodné cestoviny s pohárom vychladeného vína.
Nie ste znalcom párovania vína? Žiadny problém. Tu rozoberieme všetko, čo potrebujete vedieť o párovaní vína a cestovín. Tieto navrhované vína najlepšie zvýraznia chuť každého jedla a preto by mali byť tým najlepším k vášmu pokrmu. Napriek tomu sa nebojte experimentovať a nájdite párovanie, ktoré vám bude najviac chutiť.
Poďte si s nami vyšperkovať svoje cestovinové recepty, ktoré si s nami môžete ľahko a rýchlo uvariť. Vychutnajte si lahodné tuniakové cestoviny s vínom, ktoré párujeme s morskými plodmi alebo najlepšie talianske cestoviny na rôzny spôsob s rôznymi vínami.
Cestoviny s omáčkou na báze paradajok
Vzhľadom na to, že cestoviny s paradajkovou omáčkou sú kyslé, je najlepšie ich spárovať so stredne plným červeným vínom. Víno, ktoré nezodpovedá kyslosti omáčky, spôsobí, že chuť vína bude nevýrazná. Príkladom dokonalého červeného vína pre paradajkovú omáčku môže byť Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot, Sangiovesse alebo Rosso di Montalcino.
Cestoviny s omáčkou báze syra
K syru sa hodí takmer každé víno, takže párovanie s cestovín so syrovou omáčkou je nekonečné. Ale pre lepšiu predstavu, ľahké biele víno, ako je Chardonnay, Pinot Bianco alebo Reisling, podčiarkne krémovú chuť syra. Tiež ľahšie červené vína, ako je Pinot Noir alebo Sangiovese sa dobre hodí k cestovinám so syrom, ako sú špagety carbonara.
Cestoviny s morskými plodmi
Tu hovoríme o cestovinách so mušlemi, krevetami alebo morskými rybami. K týmto druhom pokrmov sa hodia stredne plné biele vína. Aby ste neprebili sviežosť a chuť morských plodov, obvykle by ste svoje jedlo spárovali s ostrým suchým bielym vínom, ako je Pinot Grigio, Blanc, Rosé, Chardonnay Verdicchio, Muscadet alebo Chablis.
Cestoviny s pestom
Ľahké až stredne plné biele vína sa dobre hodia k väčšine jedál s pestom. Hlavným prvkom týchto jedál sú bylinky: petržlen, koriander, mäta, bazalka. Suché vína ako Verdicchio, Soave alebo Gavi preto skvele dopĺňajú zemitú chuť pesta. Pre červené pesto zvoľte stredne plné červené ako Merlot alebo Sangiovese.
Pikantné cestoviny
Nesprávne víno spárované s koreneným jedlom môže pokrm úplne pokaziť a zničiť jeho chuť. Preto treba cestoviny s pikantnými omáčkami ako arrabbiata, Aglio olio e pepperoncino a puttanesca spárovať s ostrým vínom. Môžete sa rozhodnúť pre suché biele ako Reisling, Vouvray alebo Lambrusco alebo červené ako je Zinfandel alebo šumivé víno Asti.