Pripravte si tento veľmi zaujímavý recept, ktorý bude chutiť všetkým, ktorí majú radi horúce pochúťky.
Ingrediencie
- 10–12 plátkov bieleho toastového chleba
 - 50 g masla
 - 50 g múky
 - 2 lyžice cibule (najemno nakrájané)
 - 300 ml mlieka
 - 1–2 čajové lyžičky rozmarínu (nasekaného)
 - 1–1,5 čajovej lyžičky chrenu (množstvo je voliteľné)
 - 1 šálka syra na posypanie (druh voliteľný – čedar, gouda a pod.)
 - soľ
 - korenie
 
Postup
- Mlieko nalejte do hrnca a primiešajte do neho rozmarín. Pomaly priveďte do varu.
 - Zatiaľ rozpustite v inom hrnci maslo, pridajte cibuľu a restujte 5 minút.
 - K cibuli pridajte múku a, za stáleho miešania, varte 5 minút.
 - Postupne prilievajte mlieko s rozmarínom z prvého hrnca a stále miešajte. Varte ďalších 5 minút, kým nevznikne hustá omáčka.
 - Pridajte nastrúhaný syr s chrenom a miešajte, kým sa syr nerozpustí.
 - Okoreňte soľou a korením, zakryte a nechajte vychladnúť.
 - Zatiaľ čo sa všetko varí, rozohrejte rúru na 220 °C.
 - Z hrianky odrežte kôrky a každý kus natrite hrubou vrstvou vychladenej syrovej zmesi a posypte trochou nastrúhaného syra. Pevne stočte, zaistite špáradlom a vložte na plech, vyložený papierom na pečenie.
 - Tento postup opakujte so všetkými kusmi toastového chleba a každú rolku potrite rozpusteným maslom a posypte nakrájaným rozmarínom.
 - Vložte do rúry a pečte 8–10 minút, kým rolky nezezlátnu a na koncoch nie sú chrumkavé.
 - Podávajte nakrájané alebo vcelku, a to ihneď po upečení.
 

Z toastového chleba si môžete pripraviť aj iné pokrmy. Vyskúšajte naše ďalšie recepty z toastov .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín