Bezkonkurenčne najlepší recept na guličky plné voňavého rumu. Vychutnajte si silnú arómu a chuť, ktorú nájdete len a len v týchto špeciálnych guličkách s bourbonom a pekanovými orechmi. Doslova sa vám rozpustí v ústach.
Čo budeme potrebovať
- 350 g jemne nasekaných pekanových orechov (rozdelených 250 g + 100 g)
 - 60 ml bourbonu
 - 125 g masla, zmäkčeného
 - 250 g práškového cukru
 - 500 g polevy z tmavej čokolády (rozpustená)
 
Postup
- Zmiešame 350 g pekanových orechov a bourbon
 - Takto zmes necháme prikrytú stáť 8 hodín alebo cez noc
 - Zmäknuté maslo a práškový cukor zmiešame, kým sa ingrediencie nespoja a potom vmiešame pekanovú zmes
 - Cesto necháme v chladničke zakryté asi 45 minút., kým nebudú dostatočne pevné na tvarovanie
 - Z cesta vytvarujeme rumové gule
 - Tie kladieme na plechy vyložené papierom na pečenie
 - Guličky necháme v chlade do stuhnutia, asi 1 hodinu
 - Stuhnuté guličky namáčame v čokoládovej poleve
 - Rumové guličky posypeme zvyšnými pekanovými orechmi a necháme ich stáť, kým čokoláda nestuhne
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín