Nízkosacharidový pastiersky koláč

Nízkosacharidový pastiersky koláč

Môže byť skvelou voľbou na low carb večeru.

INGREDIENCIA:

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 hlava karfiolu
  • 2 hrnčeky vody
  • ¼ hrnčeka najemno nakrájanej cibule
  • 1 hrnček nakrájanej mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 2 hrnčeky nakrájanej špargle
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky koriandra
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • ¼ lyžičky piatkov červeného korenia
  • mletá paprika

POSTUP:

  • Karfiol si osmažte na lyžici a pol oleja.
  • Smažte asi 4 minúty, než začne zlátnuť, potom podlejte vodou a nechajte chvíľu variť pod pokrievkou do mäkka.
  • Po uvarení karfiol sceďte (vodu si nechajte) a rozšľahajte tyčovým mixérom s dvoma lyžicami vody.
  • Na ďalšie 1 a ½ lyžicu oleja dajte orestovať mrkva s cibuľou.
  • Až zelenina zmäkne, pridajte pretlačený cesnak, na kocky nakrájanú papriku a špargľu.
  • Chvíľu restujte, a potom podlejte asi ¼ hrnčekom vody z karfiolu a varte domäkka.
  • Medzitým si nechajte na oleji zatiahnuť mleté mäso.
  • Keď je hotové, pridajte ho k zelenine, spolu s rascou, korením a červeným korením.
  • Potom všetko dajte do menšieho pekáča a navrch dajte dozmixovaný karfiol, posypte paprikou a dajte zapiecť na 20 minút do rúry.
  • Pečte pri 200 °C.
Pastiersky koláč si môžete dopriať ako na večeru, tak na obed.
downshiftology.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.