6 obľúbených receptov s pangasom. Vychutnajte si jemné mäso bez kostí!

Chcete trochu obmeniť svoj jedálniček a pripraviť si nejakú zdravú a chutnú rybu?

Potom sa inšpirujte našimi receptami na pangasia 6x inak.

Jeho prednosťou je to, že má iba veľmi málo kostí.

Môžete ho vyprážať v cestíčku, piecť v rúre či zabaliť do slaniny a orestovať na panvici.

Dobrú chuť!

Pangase môžeme tiež zapekať , veľmi dobre sa kombinuje a dopĺňa so smotanou, zeleninou, s údeninou, bylinkami, syrmi, zemiakmi, zapekacími omáčkami.

Príprava pred varením

  • Pangas sa predáva mrazený a upravený na rôzne veľké filety .
  • Pred kuchynskou úpravou si tieto filety potom iba prispôsobíme účelu.
  • Necháme ich len čiastočne povoliť , nerozmrazujeme úplne, pretože potom pustí príliš veľa vody vrátane šťavy z mäsa.
  • Potom ich opláchneme, osušíme a nakrájame na porcie podľa potreby .
  • Mäso pred úpravou osolíme, okoreníme a tým je pangasius pripravený na tepelnú úpravu.

Vhodné korenie na pangasie

  • Pri rybacom mäse je vždy vhodnejšie použiť skôr bylinkové korenie , ako je tymián, oregano alebo rozmarín alebo využiť koreniacich zmesí ako je napríklad provensálske korenie.
  • Pre recepty so zvlášť jemnou chuťou niekedy stačí len pažítka, petržlenová vňať alebo cibuľková vňať.
  • Ak naopak chceme mať chuť výraznejšiu, použijeme ostrejšie korenie a dochucujúce prípravky ako je horčica, kečup, sardelová pasta, sójová omáčka a podobné prípravky.
  • Z týchto prípravkov tiež môžeme pripraviť rýchlu omáčku , ktorú porcie prelievame pri podávaní.

A ako sa recepty na pangase podarili vám? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.