Objavte kúzlo zdravého varenia v pare alebo vyskúšajte týchto 6 receptov z parného hrnca

Tento kuchynský kúsok už určite patrí k mnohým domácnostiam. Je akýmsi nepostrádateľným pomocníkom v kuchyni.

Recepty z parného hrnca sa pripravia veľmi ľahko! Jedlo je zdravšie, chutnejšie a farebnejšie, než keby ste ho vyprážali napríklad na oleji.

Mnoho pokrmov od polievok cez dusenú zeleninu až po uvarené mäso nám umožňuje práve varenie v pare.

Poďme sa pozrieť na niektoré z nich. Určite si ich obľúbite.

Ak vás téma varenia v pare zaujala, pozrite sa na našu recenziu elektrických parných hrncov , kde sa dozviete viac informácií.

Prečo variť v parnom hrnci?

Hlavným pozitívom varenia v pare je uchovanie živín v potravinách, na rozdiel od iných tepelných úprav jedál, ako je varenie, pečenie či vyprážanie, pri ktorých sa takmer väčšina cenných látok zničí.

Varenie v pare umožňuje šetrnú a praktickú prípravu pokrmov. Najjednoduchší spôsob, ako si ho vyskúšať je pomocou hrnca a paráčika.

Varenie v pare je najzdravším spôsobom varenia, tým, že sa nepoužíva tuk, vynikne chuť jednotlivých surovín. Preto vyberajte tie najlepšie suroviny av závere ich len ľahko dochuťte soľou, korením, korením alebo bylinkami.

A čo všetko vie parný hrniec?

  • variť
  • uvariť vajcia aj ryžu
  • ohriať pokrmy
  • uvariť nákyp
  • spariť paradajky
  • variť detské príkrmy
  • napariť (a uvariť) knedle
  • pripraviť základné polievky
  • rozmrazovať

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.