Chutia vám klasicky plnené paprikové struky? V tom prípade budete nadšení aj z tohto receptu. V náplni sa skvele snúbi chuť mäsa, hrozienok, paradajok, vajíčok a korenia.
Ingrediencie:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
 - 10 kusov ačokči
 - 2 vajcia uvarené natvrdo, nakrájané na kúsky
 - 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
 - 1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
 - 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
 - 1 PL paradajkového pretlaku
 - 1/3 šálky hrozienok
 - 1/3 šálky čiernych olív nakrájaných na plátky
 - 1/4 šálky rastlinného oleja
 - soľ, korenie podľa chuti
 
Omáčka
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
 - 1/2 šálky červenej cibule, nakrájané nadrobno
 - 2 paradajky, olúpané, zbavené semienok a nakrájané na kúsky
 - 1 šálka hovädzieho vývaru
 - 2 PL rastlinného oleja
 - soľ, korenie podľa chuti
 
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a na ňom zosklovať cibuľu a cesnak.
 - Keď je cibuľa mäkká a priesvitná, pridajte paradajkový pretlak.
 - Niekoľko minút miešajte a pridajte mleté hovädzie mäso.
 - Varte približne 15 minút a občas premiešajte.
 - Pokiaľ zmes vyzerá suchá, pridajte trochu vody.
 - Dochuťte soľou a korením a pokračujte vo varení ešte 5 minút.
 - Po dokončení pridajte hrozienka, čierne olivy, vajcia uvarené natvrdo a petržlenovú vňať.
 - Vypnite oheň a ponechajte v hrnci.
 - Umyte ačokču a odrežte z jednej strany špičku.
 - Pomocou lyžice či noža vyberte z každej ačokči semienka a žilky.
 - Keď sa varí mleté mäso, pripravte si tiež omáčku. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cesnak a cibuľu a orestujte domäkka.
 - Pridajte nakrájané paradajky a varte, kým nie sú mäkké.
 - Pridajte hovädzí vývar, soľ a korenie.
 - Naplňte ačokču hovädzou zmesou a každý struk zaklopte odkrojenou špičkou.
 - Ačokču vložte do panvice s omáčkou, priklopte pokrievkou a duste približne 20-30 minút na miernom ohni.
 - Pokiaľ chcete omáčku zahustiť, môžete v tejto fáze pridať dve čajové lyžičky kukuričného škrobu rozpusteného vo vode a variť, kým omáčka nebude mierne hustá a lesklá.
 
Takto plnenú ačokču podávajte najlepšie s ryžou.

Pri plnení a šokči môžete nápady na rozmanité plnky načerpať z receptov na plnené papriky .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín