Najlepšie recepty na rizoto z pohánky zdravo a chutne v 4 variantoch. Inšpirujte sa!

Ryžové rizoto je taká klasika, ale už ste vyskúšali uvariť rizoto z pohánkových semienok?

Pohánka sa varí ľahko a rýchlo vstrebáva okolité tekutiny. Môžete si ju pripraviť na mnoho spôsobov, ako s mäsom, tak aj v bez mäsových variantoch.

Recepty na pohánkové rizoto si zamilujete a vaše telo vám za túto zdravú alternatívu pokrmu poďakuje. Nechajte sa inšpirovať niektorými z našich receptov.

Naše lesy sú bohaté na rôzne druhy jedlých húb. A v tomto článku nájdeme mnoho skvelých receptov na prípravu hubových polievok . Vyskúšajte!

Prečo zaradiť pohánku do nášho jedálnička?

Z pohánky sa dá pripraviť mnoho rôznych pokrmov čo sa týka sladkých raňajkových kaší, cez pohánkovú múku, z ktorej môžete piecť domáce múčniky či sladké pečivo, až po výrobu knedlí k hlavným jedlám.

Obsahuje vlákninu, mnoho vitamínov a minerálov. Je ľahko stráviteľná a čo je hlavné, že neobsahuje lepok.

A aké prínosy pre zdravie nášho tela nám prináša konzumácia pohánky?

  • znižuje krvný tlak a posilňuje zdravie srdca
  • je bohatá na vlákninu, teda zlepšuje trávenie
  • pohánka ako dobrá voľba pre reguláciu hmotnosti
  • napomáha pri zvládaní cukrovky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.