Rakytníkový sirup s cukrom

Rakytníkový sirup s cukrom

A tu máme druhú verziu, ktorá sa oproti predchádzajúcemu receptu líši pridaním cukru namiesto medu a postráda zázvor.

INGREDIENCIA:

  • 1500 ml plodov rakytníka
  • 1 l vody
  • 10 g kyseliny citrónovej
  • 500 g cukru

POSTUP:

  • Rakytník si umyjeme, rozmixujeme, dáme do hrnca spolu s vodou a kyselinou citrónovou.
  • Necháme lúhovať 12-24 hodín.
  • Potom scedíme a zvaríme s cukrom len do rozpustenia.
  • Nalievame do vyvarených zaváracích pohárov.
Rakytníkový sirup z bobúľ robený za studena.
gourmandelle.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.