Lahodné pečivo s ľahkým vanilkovým krémom, ktorý mu dodáva nezabudnuteľnú chuť a vôňu.
Ingrediencie:
- 280 g hladkej ražnej múky
 - 80 g zmäknutého masla
 - 160 g hnedého cukru
 - 40 g práškového cukru
 - 1 vajce
 - 2 PL brandy alebo koňaku
 
Vanilkový krém
- 250 ml mlieka
 - 200 g cukru
 - 300 g masla
 - 30 g hladkej múky
 - 2 vajcia
 - čerstvá vanilka
 
Postup:
- Maslo a cukry vložte do mixéra alebo použite elektrický šľahač a vyšľahajte.
 - Do zmesi zašľahajte tiež vajcia a potom vmiešajte brandy alebo koňak.
 - V stredne veľkej mise zmiešajte múku a jednu lyžičku morskej soli.
 - Suché prísady následne vmiešajte do mokrých a vypracujte na cesto.
 - Hotové cesto vložte na hodinu do chladničky.
 - Predhrejte si rúru na 170 °C.
 - Z cesta si vytvarujte malé guličky, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
 - Jednotlivé guličky potom sploštite pomocou lyžice.
 - Pečte približne 12-15 minút.
 - Následne nechajte vianočné pečivo zo ražnej múky vychladnúť.
 - Pred podávaním cukroviniek zlepte pomocou vanilkového krému.
 - V mise zmiešajte vajcia a cukor.
 - Vyšľahajte ich v penu a pridajte trochu múky.
 - Následne po troškách pridávajte mlieko a miešajte mixérom na vysoké otáčky.
 - Zmes nalejte do hrnca a zahrievajte na miernom ohni, kým nezhustne.
 - Na záver do krému vmiešajte maslo izbovej teploty a vanilku.
 - Nechajte vychladnúť a môžete zdobiť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín