Týchto 6 výborných receptov z papiňáka musíte určite vyskúšať!

Premýšľate o tom, čo si uvariť papiniaku?

Existuje množstvo najrôznejších receptov z tlakáča, ktorými zaručene nesklamete svojich stravníkov, ba naopak. Navyše sú hotové veľmi rýchlo a sú oveľa chutnejšie ako z klasického hrnca.

Predstavíme si pár jednoduchých receptov v tlakovom hrnci od mäsových pokrmov, po vynikajúce prílohy.

Prečo práve tlakový hrniec?

Jedna zo zručností papiňáka je jeho udržanie všetky páry vo vnútri. Vďaka tomu vo vnútri vystúpi vysoká teplota a tlak počas chvíľky. Varenie jedál sa tak vďaka rýchlosti stúpania teploty skráti z hodiny až na desiatky minút.

Práve varenie pod tlakom je rýchlejší, teda ekologickejší a tiež zdravší variant, pokiaľ nepridáte toľko tuku.

Dajú sa v ňom pripraviť najrôznejšie pokrmy od mäsa, zemiakov, polievok, zeleninových zmesí až po detské príkrmy.

Oproti vareniu v klasickom hrnci, v ktorom varenie trvá o niečo dlhšie, práve tlakový hrniec dokáže v potravinách zachovať všetky vitamíny a zdraviu prospešné látky.

Súhrn výhod varenia v papiniaku:

  • varenie trvá znateľne krátku dobu
  • zachovanie dôležitých živín v potravinách
  • mäso je z papiňáka krehké a rozpadajúce sa
  • pokrmy sú chutnejšie
  • pri varení neušpiníte svoju kuchyňu

Pri výbere toho najlepšieho papiňáka sa môžete inšpirovať našimi skúsenosťami a hodnotením tlakových hrncov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.