Už ste niekedy skúsili, pre svojich blízkych, pripraviť recepty z rímskeho hrnca?
Jedlá, na ktoré použijete tento jedinečný kuchynský kúsok hlineného riadu budú určite chutným a zdravým spestrením vášho jedálnička.
V tomto článku nájdete mnoho zaujímavých receptov, ktoré vás príjemne prekvapia. Hlavne konečnou chuťou uvarených jedál.
Naše recepty
Ak ste nespotrebovali všetok baklažán alebo len neviete čo s ním, nechajte sa inšpirovať týmito receptami na zapečený baklažán.
A prečo práve rímsky hrniec?
Rímsky hrniec je hlinená nádoba, v ktorej môžete pripraviť šťavnaté delikatesy.
Pokrmy sa v hlinenom hrnci dusia v pare, bez tuku av jedle tak zostávajú zachované takmer všetky cenné vitamíny a minerály.
Rímsky hrniec sa hodí predovšetkým na zapekanie a pečenie všetkých druhov potravín, ktoré chcete pripraviť. Kuchári si najčastejšie pochvaľujú dokonalé rozloženie teploty vo vnútri hrnca. Pokrmy sú tak rovnomerne a dôkladne prepečené a mäso si zachováva šťavu.
Obvykle sa využíva na pečenie mäsa, zemiakov a zeleniny.
Ale dajte si pri používaní pozor na náhle zmeny teplôt. Dôležité je hrniec namáčať a dávať ho do studených rúr. Naopak keď vyberáte horúci hrniec z rúry, vždy ho pokladajte buď na drevené alebo korkové podložky.