Čaj z čerstvých šípok je starý osvedčený liečivý prostriedok podporujúci našu imunitu v chladných a vlhkých zimných mesiacoch.
Čo budeme potrebovať
- 20 šípok
- 250 ml vody
Postup
- Čerstvo natrhané šípky rozpolíme alebo rozdrvíme, zalejeme studenou vodou a necháme 12 hodín vylúhovať.
- Druhý deň zahrejeme na teplotu asi 80 ° C, odstavíme a necháme 10 minút lúhovať.
- Potom čaj precedíme cez jemné sitko alebo plátno.
Dávajte si pozor pri použití šípok do pečeného čaju, aby sa úplne neroztlačili a nevypadli z nich semienka. Semienka totiž majú pomerne agresívne chĺpky, ktoré môžu dráždiť k silnému kašľu, až dáveniu. Preto sa čaj zo šípok musí cediť cez plátno, nestačí cez obyčajné sitko.


 Katalóg ingrediencí
Katalóg ingrediencí Bylinky
Bylinky Korenie
Korenie Plodiny
Plodiny Syry
Syry Huby
Huby Aditíva potravín
Aditíva potravín