Vynikajúce recepty na polievky po taliansky, ktoré sa hodia pre každé ročné obdobie. Inšpirujte sa!

Už ste niekedy skúšali recepty na talianske polievky, ktoré si môžete vychutnať v každom ročnom období?

Ak milujete tento druh kuchyne, môžete sa inšpirovať v našom článku a pripraviť si niektorú zo starostlivo vybraných pochúťok.

Môže to byť jednoduchý obed, malá večera alebo aj desiata. Stačí si len vybrať tú správnu receptúru. Ochutnajte to pravé Taliansko a nechajte svoje chuťové poháriky tancovať.

Prečo vlastne konzumovať zrelé paradajky?

  • Pomáhajú pri redukcii hmotnosti vďaka vysokému obsahu vody – zrelá paradajka totiž obsahuje viac ako 90 % vody.
  • Podporujú správnu funkciu čriev – sú bohaté na vlákninu.
  • Obsahujú cca polovicu množstva vitamínu C, ktorá je bežne obsiahnutá v citróne.
  • Pôsobia proti šeroslepote a zvyšujú našu imunitu, to všetko vďaka provitamínu A.
  • Znižujú krvný tlak a pomáhajú ľuďom, ktorí majú problémy s reumatizmom.

Na čo si dať pozor?

Nezrelé, teda zelené paradajky sú úplne nevhodné pre tehotné ženy. Obsahujú totiž tzv. tomatín, ktorý je jedovaný a pri požití môže pri tehuľke vyvolať potrat.

Zaujímavosti na záver

Konzervované paradajky sú bežnou súčasťou našej kuchyne, pretože sa často hodia lepšie ako tie čerstvé. Ako sa vyrába priemyselne a čo predchádza tomu, než si ich doma môžeme otvoriť a vyklopiť z plechovky do pripravovaného pokrmu? Na to sa mrknite v nasledujúcom videu.

CANNED TOMATOES | How It's Made

Iste ste v jednom z receptov zaznamenali maslovú tekvicu, ktorá je jedným z mnohých druhov používaných v kuchyni. Ako jej správne krájať? Malú inštruktáž nájdete vo videu.

How to cut butternut pumpkin | taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.