Vegánske jahodové rezy s pudingom

Vegánske jahodové rezy s pudingom

Úžasný vegánsky jahodový múčnik, ktorý sa skladá z nadýchaného cesta, pudingovej náplne a čerstvých jahôd, si zamilujete! Neobsahuje vajcia, mliečne výrobky, lepok ani rafinovaný cukor a navyše sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií.

Čo budete potrebovať

Suché ingrediencie na cesto:

  • 150 g ovsenej múky (v prípade potreby bezlepkovej)
  • 100 g granulovaného sladidla podľa výberu
  • 80 g ryžovej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/3 lyžičky soli

Mokré ingrediencie na cesto:

  • 160 ml rastlinného mlieka
  • 1/2 zrelého banánu
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica citrónovej alebo limetkovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na puding:

  • 5 lyžíc kukuričného škrobu
  • 400 ml rastlinného mlieka
  • 5 lyžíc granulovaného sladidla podľa výberu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/8 lyžičky mletej kurkumy

Na polevu:

  • 450 g jahôd nakrájaných na plátky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžica granulovaného sladidla podľa výberu
  • 240 ml vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a vyložte obdĺžnikový plech papierom na pečenie (ideálne s rozmermi 26x16x4 cm).
  • Ak máte oveľa väčší plech, ingrediencie zdvojnásobte.
  • Všetky suché ingrediencie na cesto zmiešajte v mise metličkou.
  • Mokré ingrediencie spracujte v mixéri alebo kuchynskom robote a zmes nalejte do misy so suchými ingredienciami.
  • Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto nechať asi 5 minút oddýchnuť.
  • Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte v rúre 20–25 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
  • Jahody umyte a nakrájajte.
  • Všetky ingrediencie na puding pridajte do hrnca a miešajte metličkou, kým v ňom nezostanú žiadne hrudky.
  • Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
  • Nechajte variť 30 sekúnd a vypnite oheň.
  • Puding nalejte na cesto a rovnomerne rozotrite.
  • Navrch pridajte jahody.
  • Pridajte vodu, kukuričný škrob a sladidlo do hrnca a šľahajte, kým v zmesi nezostanú žiadne hrudky.
  • Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
  • Zmes bude spočiatku zakalená, ale akonáhle sa uvarí, bude číra.
  • Nechajte variť 30 sekúnd a vypnite oheň.
  • Zmes naložte na jahody.
  • Múčnik preložte do chladničky aspoň na 60 minút (lepšie dlhšie), aby stuhol.
  • Nakrájajte a podávajte!
Rezy s pudingom a jahodami.
www.elavegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.