Netradičný variant obľúbených vianočných perníčkov. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia!
Ingrediencie:
- 200 gramov blanšírovaných mandlí
 - 2 šálky hladkej múky
 - 100 g masla
 - 1/4 šálky medu
 - 1 vajce
 - 1 čajová lyžička prášku do pečiva
 - 1 PL korenie na perníčky
 
Postup:
- Predhrejte rúru na 160 °C a vyložte dva plechy papierom.
 - Nameľte mandle.
 - Do kuchynského robota následne vložte namleté mandle, múku, prášok do pečiva a korenia. Rýchlym pulzovaním ich spojte.
 - Maslo nakrájajte na kúsky a tiež vložte do robota.
 - Spracovávajte, kým zmes nebude pripomínať strúhanku.
 - Za pomalého chodu mixéra pridajte med a rozšľahané vajcia.
 - Vzniknuté cesto následne valčekom rozvaľkajte a pomocou vykrajovačov z neho vykrájajte hviezdičky.
 - Mandľové pečivo preložte na plech.
 - Pečte približne po dobu 15 minút.
 - Po vychladnutí môžete ozdobiť najrôznejšími typmi poliev.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín