Máte slabosť pre kandizovaný zázvor? S týmto receptom ho môžete ľahko pridať aj do cukroviniek.
Ingrediencie:
- 75 g masla
 - 1 PL medu
 - 70 g cukru
 - nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
 - 1 čajová lyžička mletého zázvoru
 - 30 g kandizovaného zázvoru
 - 130 g špaldovej múky
 - 4 PL mlieka
 - 1 vaječný bielok
 
Postup:
- V mise zmiešajte maslo, med, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a mletý zázvor a intenzívne miešajte či šľahajte, kým nevznikne penová zmes.
 - Postupne pridávajte múku, mlieko a nakrájaný kandizovaný zázvor.
 - Vytvorené cesto zabaľte do alobalu a nechajte ho 2 hodiny chladiť v chladničke.
 - Predhrejte si rúru na 180 °C.
 - Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho valčekom.
 - Pomocou vykrajovačov z neho vykrájajte hviezdičky alebo iné tvary.
 - Vložte na plech vyložený papierom na pečenie.
 - Pred vložením do rúry potrite zázvorové pečivo bielkom, aby sa po upečení krásne lesklo.
 - Pečte približne 15 minút.
 - Ak chcete, môžete pečivo po upečení a vychladnutí potrieť čokoládovou polevou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín