Typické pečivo obľúbené predovšetkým v anglosaských krajinách, podobné našim medovým perníčkom. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia.
Ingrediencie:
- 2 a 3/4 šálky hladkej múky
 - 1/4 šálky
 - 1/4 šálky
 - 1 vajce
 - 12 PL masla
 - 6 PL medu
 - 2 čajové lyžičky jedlej sódy
 - 1/4 čajovej lyžičky soli
 - 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
 - 1 čajová lyžička mletej škorice
 - 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
 - 1/8 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
 
Postup:
- V stredne veľkej mise zmiešajte múku, jedlú sódu, soľ, zázvor, škoricu, klinčeky a čierne korenie.
 - V mixéri vyšľahajte maslo a cukry.
 - Prišľahajte vajcia a med.
 - Pridajte zmes múky a miešajte pri nízkych otáčkach, kým sa všetko nespojí.
 - Vzniknuté cesto rozdeľte na polovicu a vytvarujte dva disky.
 - Zabaľte ich do potravinovej fólie a dajte najmenej na hodinu alebo lepšie cez noc do chladničky.
 - Predhrejte si rúru na 170°C.
 - Plechy vyložte papierom na pečenie.
 - Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte na približne pol centimetra silný plát.
 - Pomocou vykrajovačov vykrájajte zázvorové panáčiky.
 - Rovnakým spôsobom postupujte aj s druhou polovicou cesta.
 - Zázvorové pečivo pečte približne 8-10 minút.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín