Tieto talianske sušienky sú na svadobnej tabuli úplne dokonalou voľbou. Sú jemné, v ústach sa rozdrobia v tom správnom okamihu a pohladia vaše chuťové poháriky.
Vaši hostia rozhodne nezostanú len pri jedinom kúsku. Na hostinu sa vám určite budú hodiť aj recepty na focacciu , pretože tento vynikajúci chlieb je možné ochutiť v mnohých variantoch.
Ingrediencie:
- 1 hrnček pražených a solených mandlí
 - 5 polievkových lyžíc cukru práškového cukru
 - ¾ hrnčeka zmäknutého nesoleného masla
 - 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu
 - 1 a ½ hrnčeka hladkej múky 204 g
 - ¼ lyžičky soli
 
Na dohotovenie:
- 4 hrnčeky práškového cukru
 
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 165 stupňov a pripravíme dva plechy, ktoré si vyložíme papierom na pečenie.
 - Do nádoby kuchynského robota dáme mandle a 1 polievkovú lyžicu práškového cukru. Pomocou pulzného tlačidla rozmixujeme na jemný prášok a presypeme do inej misky.
 - Nádobu robota vrátime na základňu a vhodíme do nej maslo, zvyšné 4 lyžice práškového cukru, vanilkový extrakt a pomocou šľahacieho nástavca šľaháme, kým nie je zmes svetlá a pekne nadýchaná, teda zhruba asi 3–4 minúty.
 - Pomocou stierky zoškrabeme maslovú zmes zo stien nádoby a prisypeme preosiatu múku, soľ a na nízke obrátky miešame, aby sa všetko prepojilo.
 - Pomocou lyžičky odoberáme kúsky cesta a tvoríme asi 3 cm veľké guličky, ktoré postupne skladáme na pripravené plechy, cca 2 cm od seba.
 - Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 22 až 26 minút, pričom v polovici pečenia plech opatrne vyberieme a otočíme, aby sa cukroví peklo rovnomerne.
 - Hotové vyberieme z rúry a preložíme na kuchynskú mriežku, kde necháme sušienky 3 minúty ochladiť. Potom ich hneď obalíme v práškovom cukre, aby sa ho prichytilo dostatočné množstvo.
 - Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ešte raz obalíme v práškovom cukre.
 - Toto jednoduché svadobné pečivo skladujeme vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote. Takto vydrží až 1 týždeň.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín