Táto svadobná pochúťka poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale bude lahodiť aj oku. Môžete použiť rôzne druhy vykrajovačov, či už srdiečka, holubica, tvar pier, zvonček a mnohé ďalšie, ktoré svojim tvarom pripomínajú lásku a tým aj najdôležitejší deň vášho života.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 3/4 hrnčeka zmäknutého masla
 - 1 hrnček cukru
 - 2 veľké vajcia
 - 1 lyžička mandľového extraktu
 - 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
 - 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
 - 1 lyžička soli
 
Na polevu:
- 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
 - 4 a 1/2 hrnčeka práškového cukru
 - 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
 - 5 až 6 polievkových lyžíc mlieka
 - Potravinárske farbivo podľa vlastného výberu
 - Jedlé trblietky a farebný cukor
 - Sypanie (voliteľné)
 
Postup:
- Vo veľkej mise šľaháme smotanu, maslo a cukor, kým nebudú svetlé a nadýchané.
 - Pridáme vajcia a rozmixujeme. V inej mise si zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva.
 - Postupne budeme múčnu zmes pridávať do smotanovej zmesi a dôkladne premiešame.
 - Akonáhle sa všetky suroviny spoja, zakryjeme miestu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
 - Na dobre pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto na 0,5 cm hrubý plát.
 - Pomocou vykrajovačov tvoríme rôzne tvary a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými kúskami necháme medzeru, aby sa nám to nezlepilo.
 - Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 6 až 8 minút.
 - Hotové pečivo preložíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
 - Medzitým si pripravíme misu, v ktorej vyšľaháme maslo, aby bolo svetlé a pekne nadýchané.
 - Vmiešame práškový cukor, vanilkový extrakt a mlieko. Miešame, až kým nezíska poleva hladkú konzistenciu.
 - Pridáme potravinárske farbivo podľa vlastného uváženia a rozotrieme na vychladnuté pečivo.
 - Zmiešame rovnaké množstvo jedlých trblietok a farebného cukru. Touto zmesou posypeme všetky kúsky cukroviniek.
 - Môžeme ešte posypať rôznym zdobením, ale nie je to nutné.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín