Toto svadobné pečivo si v posledných rokoch našlo cestu do nášho menu. Môžete ich ozdobiť podľa ľubovôle a vždy budú vyzerať dokonale. Okrem svadieb sa dajú pripravovať v podstate na akúkoľvek príležitosť.
Ingrediencie:
- 1 krabica zmesi na prípravu bieleho tortového korpusu (450 g)
 - 1 hrnček hladkej múky
 - 1 hrnček kryštálového bieleho cukru
 - 3/4 lyžičky soli
 - 1 a 1/3 hrnčeka vody
 - 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
 - 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu
 - 1 hrnček kyslej smotany
 - 4 veľké vaječné bielky
 
Na ozdobu:
- Cukrové perličky
 - Šľahačka
 
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a pripravíme si formu na muffiny, do ktorých vložíme papierové košíčky.
 - Do veľkej misy dáme zmes na korpus, múku, cukor a soľ a premiešame.
 - Pridáme zvyšné suroviny a pomocou ručného mixéra šľaháme po dobu 2 minút alebo dlhšie, kým sa všetko nespojí.
 - Naberačkou na zmrzlinu naplníme pripravené formy na košíčky, pričom ich naplníme len do cca 3/4.
 - Pečte zhruba 15 až 18 minút, prípadne pokiaľ špajľa, ktorú zapichneme do stredu tortičky nebude čistá.
 - Potom vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Zdobiacou špičkou nastriekame na každý jednotlivý cupcake šľahačku v ozdobnom vzore a posypeme cukrovými perličkami.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín