Každé svadobné pečivo je niečím jedinečné ao tomto to platí dvojnásobne. Je jednoduché, chutné a veľmi populárne. Okrem svadieb, sa hodí aj na narodeninové oslavy či akúkoľvek party.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 1 krabica zmesi na prípravu bielej torty
 - 1 hrnček hladkej múky
 - 1 hrnček práškového cukru
 - 3/4 lyžičky soli
 - 1 a 1/3 hrnčeka vody
 - 1 hrnček kyslej smotany
 - 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 - 1 lyžička mandľového extraktu
 - 4 bielky
 
Poleva:
- 1/2 hrnčeka nesoleného čerstvého masla
 - 2 a 1/2 hrnčeka práškového cukru
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 - 2 lyžice plnotučného mlieka
 
Na zdobenie:
- 1 balenie rozpustnej bielej čokolády
 - 1 lyžica rastlinného oleja
 - Jedlé trblietky v striebornej farbe
 
Postup:
Príprava cesta:
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a vymažeme si maslom formu o veľkosti 11×13 cm.
 - Do jednej misy dáme suché ingrediencie a premiešame. V druhej mise zmiešame všetky mokré suroviny a pridáme k suchej zmesi.
 - Pomocou ručného mixéra šľaháme na nízke obrátky, aby sa suroviny premiešali a navlhčili. Utvoria sa miestami malé hrudky, ale to nie je na škodu.
 - Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme cca 25 minút, kým nie je povrch so zlatistým nádychom.
 - Necháme úplne vychladnúť a medzitým sa pustíme do prípravy polevy.
 
Príprava polevy:
- Maslo, práškový cukor aj vanilkový extrakt dáme do misky a ručným mixérom šľaháme, kým nie je zmes svetlá a nadýchaná.
 - Pomaly začneme za stáleho miešania prilievať mlieko, až získame tú správnu konzistenciu. Poleva by mala byť tak akurát hustá, aby nestekala.
 
Výroba cake pops:
- V kuchynskom robote rozmixujeme upečený korpus, až sa z neho utvoria drobčeky.
 - Vmiešame polovicu polevy a začneme postupne spracovávať. Podľa potreby pridávame aj zostávajúcu polevu. Dôkladne miešame, aby vznikla z cesta guľa.
 - Pomocou lyžice odoberáme rovnako veľké kúsky cesta a tvarujeme z nich gule. Akonáhle spracujeme všetko cesto/hmotu a dáme na 30 minút do chladničky, aby gule stuhli.
 - Nakoniec rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre. Na jeden hrnček čokolády je potrebné pridať cca 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, vďaka čomu bude čokoláda krásne hladká.
 - Každú guľu napichneme na špajli, ponoríme do rozpustenej bielej čokolády a zapichneme do podstavca alebo len postavíme do väčšieho pohára, aby poleva trochu uschla.
 - Potom poprášime strieborným jedlým práškom a necháme úplne zatuhnúť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín