Vyskúšajte tento jedinečný slaný koláč s cuketou a červenou cibuľkou. Cuketa dodá vášmu koláču dostatok vitamínov a minerálov.
Ingrediencie na cesto
- 230 g hladkej múky
 - 100 g masla
 - 1 vajce
 - 3 lyžice vlažnej vody
 - štipka soli
 
Ingrediencie na náplň
- 1 menšia cuketa (250 g)
 - 200 g syra ricotta
 - 1 smotana na šľahanie 31%
 - 3 vajcia
 - 1 červená cibuľa
 - 3 lyžice pažítky
 - soľ, korenie
 
Postup na cesto
- Do múky nasypeme štipku soli, premiešame a pridáme maslo.
 - Pokiaľ je maslo stuhnuté z chladničky, postrúhame ho do múky pomocou hrubej strany strúhadla.
 - Pridáme vajcia a rukami všetko zmiešame.
 - Vznikne nám omrvinka, ktorú pomocou lyžíc vlažnej vody spojíme v cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky aspoň na hodinu odpočinúť.
 - Cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme.
 - Vložíme do koláčovej formy s priemerom 27 cm, na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nenafukovalo.
 - Z toho istého dôvodu naň položíme alobal, na ktorý nasypeme akúkoľvek surovú (nevarenú) strukovinu či ryžu, ktorú máme po ruke.
 - Predpekáme v rúre na 180 ° C asi 10 minút.
 
Postup na náplň
- Zmiešame vajcia so smotanou, rozšľaháme.
 - Pridáme ricottu, soľ, korenie, nakrájanú pažítku a všetko poriadne premiešame.
 - Cuketu a cibuľu umyjeme a oboje nakrájame na kolieska.
 - Potom čo sa nám cesto predpečie, vytiahneme ho, odstránime z neho alobal so záťažou (strukoviny, ryža) a rúru nevypíname, pretože ju vzápätí použijeme.
 - Na cesto nalejeme pripravenú ricottovú náplň a následne poukladáme plátky cukety a cibule.
 - Vložíme späť do rúry a pečieme pri existujúcich 180 ° C ďalších 30 minút.
 

Ak chcete vyskúšať na začiatku spomínanú pizzu , navštívte naše ďalšie recepty.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín