Aj táto verzia citrónového cheesecaku vás nadchne! Pripravte ju svojim hosťom ako dezert ku káve a uvidíte, že budú nadšení.
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 16 BeBe sušienok
 - 4 lyžice rozpusteného masla
 
Na náplň:
- 680 g syra Philadelphia
 - 3 vajcia
 - 1 šálka cukru
 - 1/4 šálky citrónovej šťavy
 - kôra z 1 citróna
 
Na kompót:
- ½ šálky pomarančovej šťavy
 - ½ šálky cukru
 - 170 g čerstvých brusníc
 - 1 šálka čerstvých malín
 
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
 - Tortovú formu s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
 - Rozdrvte sušienky v kuchynskom robote, aby ste vytvorili omrvinky.
 - Pridajte rozpustené maslo a pulzujte, kým sa zmes nespojí.
 - Rovnomerne zatlačte na dno a strany pripravenej formy.
 - Korpus pečte 10 minút.
 - Vyberte a nechajte vychladnúť.
 - Šľahajte smotanový syr, kým nebude nadýchaný.
 - Pridajte cukor a potom šľahajte do hladka.
 - Pridajte 1 vajce a šľahajte 30 sekúnd.
 - Opakujte so zvyšnými 2 vajcami.
 - Vmiešajte citrónovú šťavu a kôru.
 - Náplň nalejte na pripravený korpus.
 - Pečte cca 45 minút.
 - Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu na chladiacej mriežke, potom formu prikryte a dajte cez noc do chladničky.
 - Zmiešajte pomarančovú šťavu a cukor v strednom hrnci na strednom plameni za občasného miešania.
 - Po 5 minútach pridajte brusnice a za občasného miešania priveďte do varu.
 - Akonáhle sa zmes varí, pridajte maliny a znížte teplotu na minimum.
 - Varte 10-15 minút.
 - Dajte vychladiť do chladničky.
 - Nalejte na vychladnutý cheesecake a podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín