Skvelý letný múčnik, ktorý si zamiluje každý. Aby ste získali krehkú pochúťku s vôňou karamelu, nezabudnite lístkové cesto pred pečením posypať cukrom.
Ingrediencie
- 300 g maslového lístkového cesta
- 500 g smotany na šľahanie
- 200 g jahôd
- 80 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- kryštálový cukor na posypanie cesta
Postup
- Smotanu na šľahanie nalejte do misky, pridajte vanilkový extrakt a začnite šľahať elektrickým šľahačom.
- Keď šľahačka začne hustnúť, pridajte preosiaty práškový cukor.
- Vyšľahajte dotuha, vložte do chladničky a nechajte 2 hodiny vychladnúť.
- Medzitým rozvaľkajte lístkové cesto.
- Plát cesta rozrežte na najdlhšej strane tak, aby ste získali 3 obdĺžniky rovnakej veľkosti.
- Cesto premiešajte vidličkou, posypte cukrom a potom cukor do cesta zatlačte rukou.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút dozlatista.
- Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Medzitým si umyte a nakrájajte jahody.
- Stuhnutý krém preložte do cukrárskeho vrecka a malými „chumáčikmi“ ozdobte prvý plát cesta
- Posypte polovicou jahôd a priklopte druhým plátom cesta.
- Pridajte zvyšné jahody a nakoniec prikryte poslednou vrstvou cesta.
- Vrchnú časť posypte práškovým cukrom a ozdobte zvyškom šľahačky.
Na tieto chutné rezy môžete použiť nielen jahody, ale aj maliny alebo ďalšie lesné plody.