Dezert tisíc lístkov s jahodami a šľahačkou

Dezert tisíc lístkov s jahodami a šľahačkou

Skvelý letný múčnik, ktorý si zamiluje každý. Aby ste získali krehkú pochúťku s vôňou karamelu, nezabudnite lístkové cesto pred pečením posypať cukrom.

Ingrediencie

  • 300 g maslového lístkového cesta
  • 500 g smotany na šľahanie
  • 200 g jahôd
  • 80 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • kryštálový cukor na posypanie cesta

Postup

  1. Smotanu na šľahanie nalejte do misky, pridajte vanilkový extrakt a začnite šľahať elektrickým šľahačom.
  2. Keď šľahačka začne hustnúť, pridajte preosiaty práškový cukor.
  3. Vyšľahajte dotuha, vložte do chladničky a nechajte 2 hodiny vychladnúť.
  4. Medzitým rozvaľkajte lístkové cesto.
  5. Plát cesta rozrežte na najdlhšej strane tak, aby ste získali 3 obdĺžniky rovnakej veľkosti.
  6. Cesto premiešajte vidličkou, posypte cukrom a potom cukor do cesta zatlačte rukou.
  7. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20 až 25 minút dozlatista.
  8. Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  9. Medzitým si umyte a nakrájajte jahody.
  10. Stuhnutý krém preložte do cukrárskeho vrecka a malými „chumáčikmi“ ozdobte prvý plát cesta
  11. Posypte polovicou jahôd a priklopte druhým plátom cesta.
  12. Pridajte zvyšné jahody a nakoniec prikryte poslednou vrstvou cesta.
  13. Vrchnú časť posypte práškovým cukrom a ozdobte zvyškom šľahačky.

Na tieto chutné rezy môžete použiť nielen jahody, ale aj maliny alebo ďalšie lesné plody.

Jahodové rezy Napoleon.
zdroj: gnamgnam.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.