Pri príprave citrónovej granity bez pomoci zmrzlinovača je veľmi dôležité ju priebežne miešať, aby sa voda neoddelila od šťavy a nevytvorili sa ľadové kryštáliky.
Ingrediencie
- 500 ml vody
- 500 ml čerstvej citrónovej šťavy
- 250 g cukru
Postup
- Do hrnca nalejte vodu, nasypte cukor a následne varte asi 5 minút na miernom ohni.
- Potom oheň vypnite a nechajte vychladnúť.
- Medzitým rozkrojte citróny na polovice a vytlačte z nich šťavu.
- Šťavu prefiltrujte cez jemné sitko a pridajte ju do vychladnutej vody s cukrom.
- Zmes dôkladne premiešajte metličkou a prelejte do plastovej nádoby.
- Kontajner priklopte viečkom a vložte do mrazničky.
- Po pol hodine zmes vyberte z mrazničky a intenzívne ju premiešajte vidličkou, aby ste rozbili vzniknuté ľadové kryštáliky.
- Opäť vložte do mrazničky a rovnaký postup opakujte každú polhodinu alebo každú štvrťhodinu, pokiaľ vidíte, že má zmes tendenciu rýchlejšie hutnieť, kým granita nezíska požadovanú konzistenciu.


 
 Katalóg ingrediencí
Katalóg ingrediencí Bylinky
Bylinky Korenie
Korenie Plodiny
Plodiny Syry
Syry Huby
Huby Aditíva potravín
Aditíva potravín