Inšpirujte sa týmito receptami na rožky s čokoládou. Chute Francúzsko, Čiech aj Mexika!

Na čokoláde milujem, že je tak variabilný a dá sa použiť skoro kamkoľvek a upraviť akokoľvek.

Preto vyskúšajte tieto recepty na čokoládové rožky a sami uvidíte o čom hovorím! Cesto je neuveriteľne krehké a nadýchané, čokoláda už len podčiarkuje celkovú chuť týchto dobrôt.

Špeciálne sme pre váš pripravili najrôznejšie varianty z rôznych kútov sveta, aby ste mali šancu ochutnať to najlepšie čo nám ostatní kuchyne môžu ponúknuť!

Aký recept si vyberiete ako prvý?

Tipy na ďalšie čokoládové náplne

Čokoládový krém z mascarpone

  • 280 g horkej čokolády
  • 280 ml smotany na šľahanie
  • 5 lyžíc Baileys (alebo podobný smotanový likér)
  • 500 g mascarpone
  • Čokoládové hobliny

Postup

  • Čokoládu nalámeme do misky a potom ju rozpustíme na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke počas 30 sekúndových intervalov
  • Miešame, kým sa úplne nerozpustí a dáme ju bokom vychladnúť.
  • Smotanu si vyšľaháme a počas šľahania pridávame po lyžičkách likér
  • Mascarpone si potom vyšľaháme do hladkej konzistencie a potom pridáme smotanu a zmiešame, aby vznikla jednoliata zmes
  • Čokoládovým krémom zdobíme, plníme alebo ho jeme rovno z lyžičky

Čokoládová náplň zo Salka

  • 200 g masla
  • Plechovka Salka
  • 250 g vlašských orechov
  • 3 lyžice kakaa
  • Vrecko vanilkového cukru

Postup

  • Salko si uvaríme vo vodnom kúpeli, tak že plechovka bude úplne ponorená a my jej na miernu teplotu varíme približne 2 ½ hodiny
  • Maslo si vyšľaháme do jemného krému a pridáme vychladnuté Salko a mixujeme
  • Keď nám vznikne nadýchaným krém, pridáme kakao
  • Mixujeme, kým sa kakao úplne nezapracuje
  • Nakoniec pridáme mleté ​​vlašské orechy a opäť dôkladne premiešame.

Krém z tvarohu a čokolády

  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mäkkého tučného tvarohu (z vaničky)
  • 150 g horkej čokolády

Postup

  • Čokoládu si, na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, rozpustíme a necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu
  • Medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom
  • K maslu postupne, po lyžiciach, pridávame na striedačku tvaroh a čokoládu
  • Všetko zašľahávame do hladka
  • Pokiaľ by pred zdobením alebo plnením bol krém príliš riedky, dáme ho na chvíľu do chladničky

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.