Najlepšie recepty na sladké guličky bez pečenia! Dokonalá chuť bez veľkej námahy

Čas je v dnešnej dobe cennou komoditou, preto ho nestrácajte zbytočne a pripravte si s nami tieto bezchybné recepty na nepečené guličky!

Celé recepty vám nezaberú viac ako 30 minút a dajú sa uskladniť až na jeden týždeň, preto môžete maškrtiť, kedykoľvek sa vám zachce.

Tieto dobroty sú ideálne aj ako malá desiata pre vašu ratolesť.

Poďte s nami tvoriť!

História vianočných cukroviniek

Je to najúžasnejšie obdobie roka, kedy kuchári a kuchárky po celom svete, doslova lietajú po svojich kuchynských kráľovstvách a pečú veľa vianočných cukroviniek.

Či už dávate prednosť perníčkom, chrumkavým sušienkom alebo krehkým rožkom, je pravdepodobné, že sa vaše vianočné sviatky nezaobídu bez nejakého čerstvo upečeného pečiva.

Rovnako ako mnoho vianočných tradícií, pôvod tohto lahodného zvyku vznikol v dávnych dobách. A prapôvod týchto osláv leží v oslavách zimného slnovratu .

Festivaly zimného slnovratu sa konajú po celé stáročia po celom svete. Od Nórska po západnú Afriku, od Írska po Indiu sa zhromaždili skupiny ľudí, aby oslávili striedanie ročných období .

Oslavy sa točili okolo jedla. Slnovrat znamenal príchod prvého mrazu , takže zvieratá museli byť zabité a uchované k jedlu cez zimu. Nápoje ako pivo a víno, ktoré boli uvarené na jar, boli konečne pripravené na pitie.

V stredoveku sa vianočné sviatky odchýlili od klasických rituálov zimného slnovratu, ale hodovanie zostalo. Došlo však k veľkým zmenám v oblasti pečenia.

Korenie ako muškátový oriešok, škorica a čierne korenie sa začalo hojne používať v pečení a sušené exotické ovocie ako citrón, marhule a datle priniesli do dezertov niečo nové. Tieto ingrediencie, spolu s prísadami, ako je cukor, masť a maslo , boli používané iba pri najdôležitejších sviatkoch, čo platilo aj pre Vianoce.

Cukrovie vzniká práve v tejto dobe, keď sa začalo zdieľať medzi susedmi ako malé darčeky a poďakovanie.

Ak by sme chceli upiecť tradičné pečivo, siahneme po korení ako je škorica, muškátový oriešok a zázvor, a to sú presne rovnaké korenia, aké sa používali v stredovekých kuchyniach pred dávnymi vekmi.

Najmä perník je také klasické vianočné stredoveké pečivo. Zázvor, škorica, muškátový oriešok a badián sa spoja a vytvoria pikantnú štipľavú chuť, rovnako ako vtedy.

Ak ste práve dostali chuť na klasické pečivo, inšpirujte sa našimireceptami na tradičné perníčky a ochutnajte trochu zo stredoveku.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.