5 výborných receptov na frankfurtskú polievku. Obľúbená ako predjedlo aj teplá večera

Premýšľate akú polievku uvariť? Chcete, aby bola výdatná a dostatočne ste sa najedli alebo zaplácli pred hlavným jedlom?

Tak ste tu správne!

Vyskúšajte naše jedinečné recepty na frankfurtskú polievku , po ktorej sa budete ešte dlho olizovať za ušami.

Frankfurtská polievka nie je z Frankfurtu?

Ako už možno tušíte, táto polievka nemá s týmto nemeckým mestom nič spoločné. To isté platí pre frankfurtskú omáčku.

Rovnako ako iné názvy českých jedál tak aj tento vznikol z hláv niektorých krčmových, ktorí si názov polievky odvodili od hlavnej suroviny – párku.

Základom tejto skvelej polievky sú totiž frankfurtské párky, ktorých história siaha do roku 1487, kde sa tieto párky z chudého mäsa predávali.

U nás v česku ale vo frankfurtskej polievke alebo omáčke nájdete často obyčajné javořické alebo napríklad viedenské párky.

A ak vám po uvarení ostali párky a neviete čo s nimi, môžete si pripraviť jednoduchú chuťovku, ktorú zjete napríklad po polievke. Upečte si podľa nás niektorú dobrotu z lístkového cesta !

Objavte kúzlo tradičnej ukrajinskej polievky a uvarte si niektorý z receptov na pravý boršč.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.