Klasické šišky sú pomerne pracné na výrobu a časovo náročné, avšak ich tekvicový variant vás v tomto ohľade rozhodne poteší. Krehké tekvicové šišky sa totiž pečú v rúre a obalené v škoricovom cukre chutia jednoducho skvele!
Čo budeme potrebovať
- 180 g polohrubej múky
 - 50 g cukru
 - 1 prášok do pečiva
 - štipka soli
 - 1 lyžička perníkového korenia
 - 1 veľké vajcia
 - 60 g nastrúhanej tekvice
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 - 60 g plnotučného mlieka
 - 2 lyžice rozpusteného masla
 
Na obalenie
- 30 g masla
 - 1½ lyžičky mletej škorice
 - 180 g krupicového cukru
 
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
 - Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a perníkové korenie.
 - V inej nádobe vyšľahajte vajcia s mliekom, nastrúhanou tekvicou a vanilkovým extraktom.
 - Zmiešajte obe zmesi a vytvorte hladké cesto.
 - Pomocou lyžičky dávajte cesto do formy s jamkami, napr. na muffiny alebo formičiek na vianočné orechy.
 - Pečte cca 10 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
 - Zmiešajte cukor so škoricou a rozpustite maslo.
 - Vychladnuté šišky namáčajte v rozpustenom masle a obaľujte v škoricovom cukre.
 
Milujete šišky na všetky spôsoby? Pripravte si vynikajúce domáce fašiangové šišky alebo lahodné vdolečky , ktoré sa rozplývajú na jazyku!


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín