Nie je nič jednoduchšie ako pripraviť lahodný šalát. Servírujte ho ako prílohu alebo aj ako hlavný chod!
Čo budeme potrebovať
- 200 g klasického šmakúna
- ½ hlávkového šalátu
- 100 g cukety
- 100 g šampiňónov
- 100 g nivy
- 100 g majonézy
- 100 g bieleho jogurtu
- Šťava z ½ citróna
- Lyžička kari korenia
Postup
- Rozohrejeme si panvicu, na ktorú pridáme lyžicu olivového oleja
- Na panvicu pridáme cibuľu a restujeme
- Keď cibuľa zozlatne, pridáme nakrájané šampiňóny a nakrájanú cuketu
- Keď je zelenina zmäknutá, tak jej dáme starú, aby ľahko vychladla
- Medzitým si v miske premiešame majonézu, jogurt, citrónovú šťavu a kari
- Miešame, kým nám nevznikne desiak
- Nakrájame si hlávkový šalát a vložíme ho do misy
- Pridáme orestovanú zeleninu
- Všetko zalejeme dresingom a premiešame
- Posypeme nivou a podávame

Polievku môžeme zahustiť väčším množstvom škrobu alebo múky a môžeme ju podávať so zemiakmi či knedľou alebo ryžou ako omáčku.
Pre klasický guláš sa nechajte inšpirovať našimi receptami, sú rovnako výborné!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín