Po tejto dobrote po vás všetci budú chcieť recept! Pokiaľ milujete karamel, sú tieto rezy tými pravými pre vás.
Ingrediencie na cesto
- 200 g polohrubej múky
 - 200 g cukru
 - 1 hrnček strúhaných jabĺk
 - 5 ks vajec
 - 4-5 PL oleja
 - 5 PL mlieka
 - kypriaci prášok
 
Ingrediencie na krém
- 3 lyžice kyslej smotany
 - téglik smotany na šľahanie
 - vanilkový cukor
 
Ingrediencie na karamel
- 1 Salko
 - 50 g masla
 
Postup
- Maslo, cukor a žĺtky vymiešame po peny. Pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
 - Cesto nalejeme na plech a pečieme 40 minút pri 180 ºC.
 - Zo smotany a kyslej smotany vyšľaháme biely krém.
 - Karamel pripravíme tak, že konzervu salka varíme ponorenú vo vode asi 2 hodiny. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
 - Po vychladnutí korpus horizontálne rozrežeme a spojíme vrstvou bieleho krému.
 - Vršok dozdobíme karamelom.
 - Dáme do chladničky vychladiť na 2 hodiny.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín