Kokosové cesto dodá pečivo jemnosť a vláčnosť, navyše biely kokos je ideálny na ozdobenie baránka sladkým kožúškom.
Ingrediencie
- 250 g polohrubej múky
 - 200 g zmäknutého masla
 - 180 g práškového cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 3 vajcia
 - 250 g tvarohu
 - 100 ml vlažného mlieka
 - 1 kypriaci prášok
 
Ingrediencie na dokončenie
- 50 g masla
 - 50 g práškového cukru
 - 100 g strúhaného kokosu
 - dve hrozienka
 
Postup
- Rúru predhrejte na 170 °C.
 - Vo veľkej mise vyšľahajte maslo, cukor a vajcia.
 - Pridajte tvaroh, mlieko a postupne múku s kypriacim práškom. Vymiešajte dohladka.
 - Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
 - Pečte cca 40 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
 - Na polevu vyšľahajte maslo s cukrom a zmesou potrite baránka. Dokonale obaľte v kokose a na hlavu nalepte dve hrozienka ako oči. Nechajte stuhnúť na chladnom mieste.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín