Skip to content
 	
 Ingrediencie 
-  140 g zmäknutého masla
 -  200 g krupicového cukru
 -  4 žĺtky
 -  4 bielky
 -  100g mletých vlašských orechov
 -  250 g hladkej múky
 -  1 prášok do pečiva
 -  1 vanilkový cukor
 -  štipka soli
 -  100 ml mlieka
 -  50 g hrozienok namočených cez noc v rume
 
Postup
-  Rúru predhrejte na 180 °C.
 -  Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom a postupne pridajte žĺtky.
 -  Pridajte mleté orechy, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko, hrozienka aj so zvyškom rumu a premiešajte.
 -  Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
 -  Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
 -  Pečte cca 45 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť. 
 
 Zdroj: edeka.de