Máme pre vás aj recept na vyfúknuté šľahačkové pečivo, ktoré neodmysliteľne patrí k voňavým Vianociam. Príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý.
Ingrediencie
- 500g hladkej múky
 - 250ml smotany na šľahanie
 - 250g masla
 - Múčkový cukor na obaľovanie (+ vanilkový)
 
Postup
- Múku zmiešajte so zmäknutým maslom, prilejte smotanu a vypracujte hladké cesto.
 - Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi 2 hodiny v chladničke.
 - Z vychladeného cesta odtrhávajte kúsky az nich tvarujte menšie rožky (aby sa vám po nafúknutí nepolámali). Rožte potom naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
 - Pečte v predhriatej rúre pri 180 ° C cca 5 minút. Ale pozorne sledujte, každý rúra pečie inak. Pečie sa do zlatista.
 - Ešte horúce pečivo obaľujte v práškovom cukre, ktorý môžete zmiešať aj s vanilkovým pre ešte lepšiu chuť.
 - Skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste.
 

Vyskúšajte naše ďalšie recepty na vanilkové rožteky . Máme ich veľa!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín