Skúste linecké úplne inak! Vytvarujte ich do tvaru košíčkov a doplňte ich rozmanitými krémami!
INGREDIENCIA
Na košíčky využijeme ingrediencie z prvého receptu na klasické linecké pečivo, prípadne môžeme aj na kakaové linecké.
Na žĺtkový krém
- 500 ml mlieka
 - 120 g masla
 - 40 g práškového cukru
 - 6 žĺtkov
 - 5 lyžíc rumu
 - vrecko vanilkové pudingu
 
POSTUP
- Vypracujeme podľa návodu cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň hodinu oddýchnuť.
 - Potom odoberáme po kúskoch, ktoré vtláčame do formičiek v tvare košíčkov.
 - Vnútri necháme miesto na krém.
 - Pokladáme na plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C. Akonáhle zružovie, vyťahujeme z rúry.
 - Počas pečenia si pripravíme krém, a to tak, že si najskôr uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru puding.
 - Po uvarení vmiešame žĺtky, maslo a rum a necháme vychladnúť – musíme miešať, aby sa nám nevytvoril škralúp.
 - Akonáhle máme košíčky vychladnuté, plníme ich pomocou zdobičky krémom.
 - Nakoniec je možné ozdobiť ich čokoládovými hoblinkami alebo polevou.
 
Ak nie ste milovníkmi žĺtkového krému, môžete zvoliť iný variant !


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín