Tento recept je prvým z bleskoviek, ktoré si môžete upiecť. Je náramne dobrý a nadýchaný ako obláčik. A čo je jeho veľkým kladom? Nepotrebujete na ten luxus žiadnych drahých ingrediencií.
Ingrediencie:
- 6 veľkých vajec izbovej teploty
 - 1 hrnček cukru
 - 1 a ⅓ hrnčeka polohrubej múky
 - ½ lyžičky prášku do pečiva
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 - 3 stredne veľké až veľké jablká
 - 1 lyžička práškového cukru na posypanie
 
Postup:
- Vajcia si vyšľahajte šľahačom (asi po dobu 1 minúty), postupne pridávajte cukor a mixujte asi 8 -10 minút.
 - Medzitým si olúpte jablká a nakrájajte ich na asi 5 mm hrubé kocky
 - Múku s kypriacim práškom si zmiešajte zvlášť a potom pridajte do vaječnej zmesi v troch etapách.
 - Pridajte vanilku a krátko premiešajte.
 - Jeden hrnček jabĺk si nechajte bokom a zvyšok do cesta nasypte a zamiešajte.
 - Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom zhruba 22 cm.
 - Navrch nasypte 1 hrnček jabĺk, ktoré ste si dali bokom.
 - Pečte na 175 ° C asi 50-55 minút.
 - Vychladnutý koláč poprášte práškovým cukrom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín