Super nadýchaná a lahodná čokoládová cuketová torta je posiata čokoládovými lupienkami a preliata čokoládovou polevou.
Čo budeme potrebovať
Na buchte
- 250 g cukru
 - 90 ml oleja
 - 3 vajcia
 - 2 lyžičky vanilky
 - 320 g múky
 - 60 g kakaového prášku
 - 1 lyžička soli
 - 1 1/2 lyžičky jedlej sódy
 - 1 lyžička škorice
 - 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
 - 60 ml mlieka
 - 2 šálky nastrúhané cukety
 
Na polevu
- 3 lyžice masla nakrájané štvorčeky
 - 90 g polosladkých čokoládových lupienkov
 - 1 lyžica svetlého kukuričného sirupu
 
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
 - Formu vymastíme a vysypeme kakaovým práškom.
 - Elektrickým mixérom ušľahajte vajcia, olej, cukor a vanilku.
 - V samostatnej miske zmiešajte múku, soľ, jedlú sódu, kakao, škoricu a prášok do pečiva.
 - Pomocou mixéra na strednú rýchlosť pomaly pridávajte suché ingrediencie.
 - Pomaly pridávajte mlieko a cuketu za stáleho miešania na nízku rýchlosť, kým sa nespoja.
 - Nalejte cesto do pripravenej formy.
 - Pečte 50 minút, vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
 - Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustite maslo, čokoládové lupienky a kukuričný sirup.
 - Miešajte, kým sa úplne nerozpustí a dobre nezapracuje.
 - Pokvapkajte s ňou vychladnutú cuketovú buchtu.
 

K cuketovým dezertom si doprajte aj šálku kvalitnej kávy. Ako sa pripravuje v kávovaroch Krups .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín