K narodeninám môžete upiecť aj zdravšiu tortu, a to mrkvovú. Vyskúšajte ho a nebudete ľutovať.
Ingrediencie na korpus
- 250 g hladkej múky
 - 1 kypriaci prášok do pečiva
 - 3 lyžičky perníkového korenia
 - štipka soli
 - 180 ml rastlinného oleja
 - 4 vajcia
 - 200 g kryštálového cukru
 - 125 g jablčného pyré
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 - 300 g nastrúhanej mrkvy
 
Ingrediencie na krém
- 250 g tvarohu vo vaničke
 - 115 g zmäknutého masla
 - 240 g práškového cukru
 - 1 lyžička vanilkového extraktu
 
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 170°C. Dve tortové formy vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
 - Vo veľkej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom do pečiva, perníkovým korením a soľou. Dajte bokom.
 - V inej veľkej mise prešľahajte vajcia s cukrom, olejom, jablčným pretlakom a vanilkovým extraktom. Potom primiešajte nastrúhanú mrkvu.
 - Mokré ingrediencie postupne zapracujte do suchých a miešajte tak dlho, kým sa dokonale nespoja a nevznikne hladké cesto.
 - To potom rozdeľte do pripravených tortových foriem a pečte po dobu 30-35 minút. Skúste špajľou, či je hotové a nechajte 20 minút chladnúť vo formách. Potom ich z foriem vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
 - Medzitým si pripravte krém. Rozšľahajte tvaroh s maslom do hladka. Pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt. Miešajte kým sa nespojí.
 - Nakoniec vršky každého korpusu nožom zarovnajte. Medzi ne naneste polovicu krému. Druhú polovicu potom natrite vršok a boky torty. Tortu môžete ozdobiť nasekanými orechmi alebo čímkoľvek, čo máte radi.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín