Toto sladké jedlo je populárny najmä v Mexiku a Argentíne. Je to úžasná pochúťka, na ktorej si človek môže vypestovať aj závislosť, pretože sú chuťovo dokonalé.
Ingrediencie:
- 190 g hladkej múky
 - Štipka soli
 - 310 ml vody
 - 160 g masla
 - 4 vajcia
 - 100 g krupicového cukru
 - 2 lyžičky mletej škorice
 
Horúca chilli čokoláda:
- 2 litre mlieka
 - 3 x 100 g Lindt Excellence Chilli tmavej čokolády
 
Postup:
- Do misy preosejeme múku so soľou. Vodu dáme do hrnca spolu s maslom a za stáleho miešania pri nízkej teplote privedieme do varu.
 - Akonáhle sa maslo rozpustí, prisypeme múku so soľou a miešame kým sa cesto neprestane lepiť na steny hrnca. Utvorí sa z neho taká lepkavá guľa.
 - Necháme zhruba 5 minút odpočinúť a potom pomocou ručného mixéra zašľaháme do zmesi po jednom vajci. Keď dáme posledné vajcia, šľaháme tak dlho, až vznikne hladké cesto, ktoré bude husté a lesklé.
 - Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou tryskou s priemerom 1 cm.
 - V panvici či hrnci rozohrejeme dostatok oleja, aby mal hĺbku 7 cm. Na strednom ohni zahrejeme na teplotu 190 °C.
 - Vytláčame cesto do oleja a pomocou noža vždy odrežeme kúsok s dĺžkou 10 cm. Vyprážame po oboch stranách, vždy po 2 minútach otočíme na druhú stranu.
 - Dierovanou naberačkou vyberieme z oleja a prenesieme na misu s papierovými kuchynskými utierkami, aby sa vsiakol prebytočný olej.
 - Takto pokračujeme, až kým nespracujeme všetko cesto. Celkovo by malo byť 24 kúskov.
 - V miske zmiešame cukor so škoricou, vložíme do nej ešte teplé churros a dôkladne obalíme.
 - Ako pitie si pripravíme horúcu čokoládu s čili. Stačí len zahriať mlieko v hrnci, pridať nalámanú čokoládu a nechať rozpustiť.
 - Chilli čokoládu rozlejeme do pohárov a servírujeme spolu s churros.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín