Na tento recept sú ideálne čerstvé jahôdky. Ak ste zohnali iba v konzerve či mrazenej, nič sa nedeje.
Ingrediencie na cesto
- 250g cukru kryštál
 - 150g hladkej múky
 - 5 žĺtkov + bielky na sneh
 - 1/2 kypriaceho prášku
 - 5 lyžíc horúceho mlieka
 
Ingrediencie na krém
- 2 tégliky kyslej smotany
 - 1 smotana na šľahanie (33%)
 - Múčkový cukor (podľa vašej chuti)
 - 2 vrecká červenej želatíny
 - Jahody (množstvo podľa vašich preferencií)
 
Postup
- Do misky vložte cukor kryštál, žĺtky s horúcim mliekom a ušľahajte ich do peny.
 - Vedľa si zmiešajte hladkú múku s kypriacim práškom, ktorú opatrne prisypávajte do cukrovej peny.
 - Ušľahajte sneh z bielkov a ten potom tiež vmiešajte do zmesi s múkou.
 - Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Naneste naň cesto a pečte do zlatoružova cca 10 minút, podľa typu vašej rúry. Vyskúšajte špajľou.
 - Po upečení nechajte cesto vychladnúť a medzitým si pripravte krém.
 - Ušľahajte smotanu do tuha a vmiešajte do nej kyslú smotanu. Nakoniec oslaďte podľa chuti práškovým cukrom.
 - Vzniknutý krém naneste na vychladnuté cesto. Ozdobte jahodami.
 - Podľa návodu pripravte želatínu, ktorú rovnomerne nalejte na hotové rezy.
 - Nechajte tuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny, najlepšie však cez noc.
 

Potrebovali by ste kvalitnú váhu na potraviny? V našom hodnotení potravinových váh do kuchyne vám poradíme, ako si múdro vybrať.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín