Tento dezert si možno pripraviť s akýmkoľvek letným ovocím ako napríklad s čučoriedkami či iným lesným ovocím. Fantázii sa medze nekladú.
Ingrediencie na cesto
- 200g polohrubej múky
 - 4 žĺtky + bielky na sneh
 - 200g masla
 - 150g práškového cukru
 - 50g kakaa holandského typu
 - 2 lyžičky kypriaceho prášku
 
Ingrediencie na krém
- 500g mascarpone
 - 2 tégliky smotany na šľahanie
 - 3 lyžice práškového cukru
 - 1 balenie vanilkového cukru
 - Čerstvé jahody (či mrazené)
 - 100ml vaječného likéru
 - 2 balenia želatíny
 
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do hladka, pridajte žĺtky a vyšľahajte penu.
 - Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom. Potom ju vmiešajte opatrne do vaječnej zmesi.
 - Vedľa si vyšľahajte z bielkov sneh a nakoniec vmiešajte do cesta.
 - Plech s vyšším okrajom vymažte tukom a vysypte hrubou múkou. Vylejte na plech pripravené cesto a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C na 10-12 minút.
 - Po upečení nechajte piškótu vychladnúť a pripravte si krém.
 - Zmiešajte mascarpone s vaječným likérom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pripravte želatínu podľa návodu na balenie a tú potom taktiež do zmesi vmiešajte.
 - Nakoniec pridajte aj našľahanú šľahačku.
 - Polovicu krému rozotrite na cesto, naskladajte ovocie a potom natrite druhú polovicu krému.
 - Hotové rezy dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín