Viete, že rezance s tvarohom sú veľmi obľúbené v Maďarsku? Tento recept je navyše ozvláštnený hneď niekoľkými ďalšími zaujímavými ingredienciami, ako sú hrozienka či kukuričné lupienky.
Ingrediencie:
- 400 g cestovín
 - 3/4 šálky cukru
 - 50 g masla
 - 400 g tvarohu
 - 400 g kyslej smotany
 - 4 vajcia
 - 2 PL vanilkového extraktu
 - 1/4 šálky hrozienok
 - 1 šálka kukuričných lupienkov
 - 2 lyžičky škorice
 
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
 - Na panvici rozpustite maslo a trochou masla vymažte zapekaciu misku či pekáč.
 - Cestoviny uvarte podľa návodu tak, aby boli takzvané al dente.
 - Uvarené cestoviny sceďte a opláchnite studenou vodou.
 - Následne cestoviny vložte do misky a pridajte k nim zvyšok rozpusteného masla, tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, vanilkový extrakt, hrozienka a polovicu šálky cukru.
 - Všetko dôkladne premiešajte.
 - V inej miske rozdrvte kukuričné lupienky a pridajte k nim zvyšok cukru a škoricu.
 - Cestovinovú zmes opatrne preložte do zapekacej misky a uhlaďte špachtľou.
 - Na záver posypte cestoviny zmesou lupienkov, škorice a cukru.
 - Zapekaciu misku vložte do predhriatej rúry a pečte približne 45-50 minút.
 

Dávate prednosť klasickým fliačikom s údeným či hubami? Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na zapečené cestoviny !

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín