Obľúbená a veľmi rýchla klasika, o to viac chutí, pretože je pripravená z domáceho cesta.
INGREDIENCIA
cesto
- 300 g hladkej múky
 - 1 vajce
 - 150 ml vlažnej vody
 - 50 ml oleja
 - soľ
 
náplň
- 1 kg olúpaných a jadrovníkov zbavených jabĺk
 - 200 g orestovanej strúhanky
 - cukor
 - škorica
 - hrozienka
 - rum
 - citrónová šťava
 - maslo
 
POSTUP
- Do misy preosejeme múku, prilejeme vlažnú vodu, pridáme olej a štipku soli a spracujeme skôr redšie cesto.
 - Misu vymastíme olejom, cesto do nej vložíme, potrieme ešte trochou oleja a prikryjeme potravinárskou fóliou.
 - Necháme cez noc oddýchnuť.
 - Olúpané jablká nastrúhame a zmiešame s cukrom, škoricou, strúhankou, orechmi a hrozienkami namočenými v rume.
 - Na pracovnú plochu rozprestrieme väčšiu utierku, posypeme ju múkou a položíme na ňu cesto.
 - Cesto rozvaľkáme a potom pomúčenými rukami dotenka vyťahujeme.
 - Plát cesta zľahka potrieme rozpusteným maslom, rozložíme naň pripravenú náplň z jabĺk a opatrne zavinieme.
 - Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C asi 20–25 minút.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín