Jednoduchý a veľmi chutný koláč, ktorý môžete jesť teplý aj za studena. ak nemáte balkánsky syr nevadí, je možné ho nahradiť mozzarelou.
Budete potrebovať (na 5 porcií):
- 250 gramov lístkového cesta
 - 400 gramov cukety
 - 400 gramov olúpaných mäsitých paradajok
 - 150 gramov balkánskeho syra
 - 1ks staršieho rožku
 - 1 strúčik cesnaku
 - 1 ks rozšľahaného vajcia
 - talianske korenie podľa vášho výberu
 
Postup prípravy:
- Paradajky, cuketu a cesnak si nakrájajte na jemné plátky.
 - Rozvaľkané lístkové cesto vložte na nevymastený plech.
 - Posypte strúhankou, pokvapkajte rozšľahaným vajcom a jemne posypte korením.
 - Nakrájanú zeleninu rozprestrite na cesto tak, aby bola rovnomerne preložená plátkami cesnaku.
 - Na záver posypte nastrúhaným balkánskym syrom.
 - Koláč pečte v predhriatej rúre tak dlho, až budú mať okraje svetlo hnedú farbu.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín