Pri vianočnom pečení sa najčastejšie používajú orechy vlašské alebo lieskové.
Nie sú ale jedinou možnosťou.
Už ste vyskúšali vianočné pečivo s búrskymi orieškami?
Inšpirujte sa receptami na arašidové pečivo!
Existuje v mnohých variantoch a dajú sa z neho vytvoriť veľmi originálne nápady.
Naše recepty
Niekoľko informácií na záver
Arašidy alebo tiež búrske oriešky v skutočnosti orechy nie sú. Jedná sa o plody rastliny menom podzemnice olejná a patria medzi strukoviny. Šupka, v ktorej sa obvykle nachádzajú dva búrske oriešky, je vlastne struk, podobne ako je to napríklad v prípade fazule alebo hrachu. Najčastejšie sa spracovávané pražením, ktoré im dodá ich orieškovú chuť.
Opražené arašidy sa potom buď soľou, alebo naopak obaľujú v cukre či čokoláde. Okrem toho sa z arašidov vyrába tiež, predovšetkým v anglosaských krajinách veľmi obľúbené, arašidové maslo a múka. Na pečenie cukroviniek sa často využíva práve krémové arašidové maslo alebo namleté pražené arašidy.