Bezlepkové muffiny z mrkvy

Bezlepkové muffiny z mrkvy

Mrkvové bezlepkové muffiny sú ľahké, nadýchané a dostatočne sladké na uspokojenie maškrtného jazyka. Neznie to ako skvelá desiata alebo raňajky akurát tak do ruky?

Čo budeme potrebovať

  • 1 a ½ „vajcia” z ľanových semienok (alebo jedno veľké obyčajné vajcia)
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • ⅓ hrnčeka roztlačeného zrelého banánu
  • ¼ hrnčeka javorového alebo agávového sirupu
  • ½ hrnčeka jablčnej výživy alebo najemno nastrúhaného jablka
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ½ hrnčeka nesladeného mandľového mlieka
  • 1 vrchovatý hrnček najemno nastrúhanej mrkvy
  • ⅔ hrnčeka bezlepkových ovsených vločiek
  • ½ hrnčeka mandľovej múky
  • 1 vrchovatý hrnček bezlepkovej múky
  • ¼ hrnčeka vlašských orechov

Postup

  • Pripravte si vajcia z ľanových semienok. (recept nižšie)
  • K vajcu alebo semienkom pridajte roztlačený banán, agáve alebo javorový sirup a olivový olej. Všetko zmiešajte.
  • Potom pridajte cukor, sódu, jablčnú výživu alebo jablká, soľ, škoricu a zamiešajte.
  • Pridajte mandľové mlieko a zamiešajte.
  • Prisypte nastrúhanú mrkvu, premiešajte.
  • Nakoniec pridajte vločky, mandľovú múku, bezlepkovú múku a zamiešajte.
  • Naplňte formičky na muffiny cestom do ¾ a pečte pri 190 ° C asi 35 minút.

K týmto receptom na muffiny sa priamo nabáda podanie kávy. Mrknite, ako sme ohodnotili kávovary Siemens v našej recenziu .

Veža z mrkvových muffinov.
Zdroj: eatsdelightful.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.